Hoe werkt het

In 5 stappen naar de woning die bij je past. Bouwinvest maakt huren gemakkelijk. Met een zoekproces dat verrassend en simpel is. Heb je een woning gevonden die voldoet aan je eisen? Bekijk dan hier hoe jij in 5 stappen de nieuwe bewoner kunt worden!

1 Hier lees je precies hoe je aan een woning van Bouwinvest kunt komen

Stap 1. Kom ik in aanmerking voor een woning bij Bouwinvest?

Wij verhuren woningen in de vrije sector. Dus een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden is van belang. Voor ons als verhuurder, maar ook voor jou als huurder. Zodat je niet een (te) groot financieel risico neemt. 

We hanteren bij Bouwinvest een inkomensnorm om in aanmerking te komen voor een woning. Ook vragen we een aantal documenten uit voor de credit-check. Met deze check bekijken we je financiële status en meten hiermee de zekerheid dat jij je huur kunt betalen. Hiermee beschermen wij de financieel kwetsbare huurders. Want de gevolgen van het niet meer kunnen betalen van de huur zijn groot.

We hebben voor jou een en ander op een rijtje gezet:

Kom ik in aanmerking?

  • Je moet voldoen aan onze inkomensnorm om in aanmerking te komen voor een woning. Kijk hier voor de norm die wij hanteren. Hier kun je ook meer informatie vinden over welke documenten je moet aanleveren.

Huurprijs

  • De prijzen die je ziet op onze site zijn exclusief water, gas en licht.
  • Ook moet je soms rekening houden met servicekosten of extra kosten voor een parkeerplaats. Als dit het geval is, dan wordt dit expliciet vermeld bij de huurprijs.
  • De huurprijs kan jaarlijks worden verhoogd met CPI-index + maximaal 2,5%.

Voorwaarden

  • Studenten komen niet in aanmerking voor een woning van Bouwinvest.
  • Garantstellingen van derden worden niet geaccepteerd.
  • Bouwinvest rekent geen inschrijfkosten en geen bemiddelingskosten.
  • Wij kunnen naast de inkomenseis mogelijk ook nog een waarborgsom vragen van maximaal drie maanden. Een borg is niet standaard en dus ook niet voor iedereen van toepassing. In de FAQ kun je vinden wanneer we deze vragen.
  • Bouwinvest hanteert een minimale huurperiode van 1 jaar. Deze wordt stilzwijgend verlengd. Na deze periode is het mogelijk om elke dag van de maand de huurovereenkomst op te zeggen. De opzegtermijn bedraagt één volle maand.

Wil je weten wat je maximaal kunt huren bij ons? Ook daarmee helpen we je graag, klik hier en onze huurcalculator helpt je met de berekening.

2

Stap 2. Vind je ideale woning

Bouwinvest is eigenaar van bijna 16.000 huurwoningen in heel Nederland. Hiervan komen er geregeld woningen vrij voor de verhuur.

Daarnaast hebben we ook verschillende nieuwbouwprojecten, verspreid over heel Nederland, zowel in ontwikkeling of al in verhuur. Wil je weten of de woningen al klaar zijn en of je er als eerste bewoner kunt wonen? Bekijk dan hier het nieuwbouwoverzicht van Bouwinvest.

3

Stap 3. Laat ons jouw voorkeur weten

Heb je een (of meerdere) nieuwbouwproject(en) gevonden die aan je wensen voldoen? Schrijf je dan in via de projectwebsite en maak een eigen digitaal account (iDD) aan. Dit is je eigen woondossier. Dan weten wij dat jij interesse hebt en kunnen wij je het beste en het snelste helpen. 

Je kunt je via deze website ook aanmelden als belangstellende voor een of (meerdere) project(en) in ontwikkeling.


4 Natuurlijk kan niemand anders jouw documenten zien. Alleen jij en wij!

Stap 4. Hoe vul ik mijn persoonlijk dossier?

In je online woondossier kun je niet alleen je interesse kenbaar maken en je woningvoorkeur(en) doorgeven. Je vult hier ook je persoonlijke en financiële gegevens in. En je kunt hier zien welke documenten je moet uploaden om de aanmelding te voltooien. Deze documenten zijn nodig om een finale credit-check door het verhuurteam te laten doen. 

Het gemak van jouw online dossier

Nadat je jouw dossier voltooid hebt door op ‘documenten compleet’ te klikken, gaan wij aan de slag met de beoordeling. Goed om te weten: Je kunt hier de status van je beoordeling volgen!
Je krijgt de mogelijkheid de woning te accepteren of af te wijzen. Als je de woning accepteert, gaat het verhuurteam jouw dossier beoordelen en een credit-check uitvoeren.
Is je dossier akkoord? Dan maken we je huurcontract digitaal op en sturen we deze per e-mail naar je toe. Je kunt deze vervolgens ook digitaal ondertekenen.


5

Stap 5. Deze woning is voor mij

Dan is het eindelijk zo ver! Je krijgt de sleutel van de woning en deze is nu echt van jou. Bij de overdracht van de woning aan jou zijn een medewerker van de vastgoedmanager en meestal ook de verhuurmakelaar aanwezig. Je krijgt een rondleiding door jouw nieuwe woning en eventuele overige ruimten als parkeerplaats en berging en  we geven je uitleg over bijvoorbeeld de werking van de apparatuur.

Huurder bij Bouwinvest

Er wordt altijd een opleverrapport opgesteld. Hierin staan de laatste aandachtspunten met betrekking tot je woning. Is er iets niet in orde? Dan wordt dit zo snel mogelijk verholpen. Bij de oplevering worden ook de meterstanden opgenomen zodat jij die kunt doorgeven aan jouw energieleverancier. 

En dan kun je van jouw huis jouw thuis gaan maken!

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd

Huren bij Bouwinvest

Zorgeloos huren in de vrije sector. In bestaande woningen of nieuwbouw, verspreid door het hele land. Hoogwaardig afgewerkt, met duurzame materialen. Met een keuken en een badkamer. Kortom, volop comfort. Dat is waar Bouwinvest naar streeft.

Lees meer