Privacy Statement

1. Algemeen Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V.verhuurt en beheert woningen in heel Nederland. Indien je onze website “Wonenbijbouwinvest” bezoekt en/ of je via deze website wilt registreren om algemene informatie over Bouwinvest te ontvangen en/ of informatie over het geselecteerde project/ de geselecteerde projecten, dan verwerken wij de daarvoor benodigde persoonsgegevens van jou. Bouwinvest Real Estate Investors B.V. (hierna: Bouwinvest) treedt op als beheerder van het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. en geldt als verwerkingsverantwoordelijke voor het verwerken van jouw persoonsgegevens via onze website. Bouwinvest is gevestigd te (1043 DG) Amsterdam aan de La Guardiaweg 4. Wij vinden het belangrijk om jou te informeren hoe wij met die persoonsgegevens omgaan en waar wij die gegevens voor gebruiken. In dit statement informeren wij je ook over jouw rechten in dit kader. Bouwinvest hanteert een strikt privacy-beleid. Jouw persoonsgegevens worden dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd, conform de eisen die de wet- en regelgeving daaraan stelt.


2. Wanneer is dit privacy statement van toepassing?
Dit privacy statement is van toepassing op alle persoonsgegevens die Bouwinvest verzamelt en verwerkt als je onze website bezoekt en/ of je via onze website aanmeldt als belangstellende voor een project in voorbereiding, je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuw aanbod of een vraag wilt stellen via het contactformulier. Tevens kun je vanuit deze website rechtstreeks doorlinken naar de projectsites van projecten in verhuur of reeds verhuurde projecten.

3. Uitleg en opbouw van dit privacy statement
In dit privacy statement beschrijven we per doel welke persoonsgegevens Bouwinvest van jou verwerkt als je onze website(s) bezoekt.

4. Welke gegevens verwerken wij en waarom?

4.1 Functionaliteiten van de website en gepersonaliseerde informatie op de website

Doel
Om jou als bezoeker/gebruiker van onze website(s) een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden, verwerken wij een aantal persoonsgegevens.
De verwerking van persoonsgegevens voor dit doel is noodzakelijk voor de gerechtvaardigde belangen van Bouwinvest.
Daarnaast willen we zo relevant mogelijk voor jou zijn en proberen de website aan te passen aan uw voorkeuren. Dit kunnen wij doen door, wanneer jij daarvoor toestemming hebt gegeven, cookies te plaatsen. 
Voor onze websites maken we gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op jouw computer of mobiele apparatuur worden opgeslagen wanneer je de website bezoekt. Op onze website worden cookies gebruikt om jou een optimale gebruikerservaring te geven. Zo hoef je bijvoorbeeld niet steeds dezelfde informatie in te vullen en kun je eenvoudiger door de website navigeren.
Wij analyseren jouw gegevens om op onze website en externe websites zoals sociale media platforms informatie en advertenties af te beelden die beter aansluiten bij jouw persoonlijke interesses en voorkeuren.
Daarnaast maakt Bouwinvest gebruik van analytische cookies om het gebruik van de website te analyseren en de website te verbeteren. Daarvoor maken wij gebruik van Google Analytics. De verkregen informatie, waaronder het IP adres van jouw apparaat, wordt door Google opgeslagen in de Verenigde Staten. Voor meer informatie lees het privacy-beleid van Google en het specifieke privacy-beleid van Google Analytics.
Voor het gebruik van de cookies dien je toestemming te geven. Bij een bezoek aan de website verschijnt er een standaardmelding. Door op de button in de melding te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van de cookies.
Wanneer je geen toestemming geeft, zal de website niet altijd goed functioneren.

Persoonsgegevens
De persoonsgegevens die wij in dit kader verwerken zijn: het IP-adres van jouw apparaat, de bezochte webpagina’s, klik- en surfgedrag, de internetbrowser waar jij mee surft en de duur en het tijdstip van een bezoek. 

4.2 Inschrijven op de website voor het ontvangen van nieuws over het geselecteerde project/ de geselecteerde projecten in voorbereiding.

Doel
Jou te kunnen informeren over de voortgang met betrekking tot het door jou geselecteerde project/ de door jou geselecteerde projecten. En dat we je kunnen informeren wanneer de daadwerkelijke verhuur zal starten. 
Door je in te schrijven op de website geef je toestemming voor de verwerking van jouw gegevens voor het ontvangen van informatie over het door jou geselecteerde project/ de geselecteerde projecten. 
Jouw gegevens worden overgezet naar een beveiligde CRM omgeving, waar ze gekoppeld worden aan het betreffende project. Zodra er meer zicht is op de start verhuur, en er een projectwebsite is gebouwd, ontvang je vanuit dit systeem van het verhuurteam een nieuwsbrief met daarin onder meer de vraag of je nog steeds interesse hebt in betreffend project. Zo ja, dan worden jouw gegevens bewaard. Zo nee, dan kun je je meteen uitschrijven en worden al jouw gegevens verwijderd. 

Persoonsgegevens
De persoonsgegevens die wij in dit kader verwerken zijn: geslacht, naam, tussenvoegsel, achternaam en e-mail adres.

4.3 Ontvangen van algemeen nieuws over Bouwinvest

Doel
Om je op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen en algemeen nieuws over Bouwinvest. Voor het ontvangen van algemeen nieuws en de verwerking van jouw gegevens in dat kader moet je specifiek toestemming te geven. Deze toestemming kun je te allen tijde intrekken onderaan door de door jou te ontvangen nieuwsbrieven.  

Persoonsgegevens
De persoonsgegevens zoals genoemd onder 4.2.

4.4 Stellen van een vraag via het contactformulier

Doel 
Om jou de mogelijkheid te geven vragen aan ons te stellen.

Persoonsgegevens 
De persoonsgegevens zoals genoemd onder 4.2.

5. Verstrekking van jouw gegevens aan derden
Bouwinvest schakelt bij de uitvoering van haar dienstverlening derden in (zoals hostingdiensten, CRM leverancier en automatiseringsdienstverleners). Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten en bedrijfsactiviteiten jouw gegevens verwerken, treft Bouwinvest de vereiste contractuele, technische en organisatorische maatregelen om te verzekeren dat jouw gegevens uitsluitend worden verwerkt voor zover dit in het kader noodzakelijk is. In ieder geval zullen deze derde partijen jouw gegevens alleen verwerken in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

6. Beveiliging
Bouwinvest gaat zorgvuldig met jouw gegevens om. Bouwinvest heeft adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Denk hierbij aan informatiebeveiligingsbeleid, training van onze medewerkers en beveiligde servers.
Jouw persoonsgegevens zijn alleen toegankelijk voor medewerkers die jouw gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun functie.

7. Jouw rechten en vragen
Je hebt het recht om Bouwinvest een verzoek te doen tot inzage, verbetering, aanvulling, verwijdering of afscherming van uw persoonsgegevens. Vragen over deze privacyverklaring of een verzoek tot volledige verwijdering van de verwerking van jouw persoonsgegevens kun je te allen tijde per e-mail richten aan:
mijngegevens@bouwinvest.nl
Of per post aan:
Bouwinvest Residential Fund
T.a.v. Mijn gegevens
Postbus 56045
1040 AA Amsterdam
Voor klachten over het verwerken van persoonsgegevens kun je uiteraard terecht bij ons en daarnaast bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

8. Bewaartermijnen
De persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk voor het doel van de verwerking. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens verwerken en de daaraan verbonden wettelijke verplichtingen.

9. Wijzigingen privacy statement
Het privacy statement van Bouwinvest kan worden gewijzigd als wij voornemens zijn het gebruik van jouw persoonsgegevens te wijzigen of als andere ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. De meest actuele versie van het privacy statement vind je altijd op onze website. 
Wij raden je aan dit privacy statement geregeld te raadplegen, zodat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen.

Laatst gewijzigd: 30 oktober 2019